You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 16th, 2014, 10:55 PM   #1
minaykha
Member
Singapore

minaykha is offline
 
Join Date: Apr 2009
Location: singapore
Posts: 96
Remote control Factory Talk SE by Smart Phone

Hi All,

i am wondering, is there anyway to control and monitor Factory Talk SE HMI from Smart Phone by using network connection ?

I know the one HMI brand call"JMobile" got that kind of feature.
In "JMobile" you can create HMI displays for both Local application and Web application.
You can access your HMI displays as Web application by using your Smart Phone with User name,Password and specific network connection from anyplace of the world.

Can anyone got any idea how to get similar application in Factory Talk SE ?
Thank.
Min.
  Reply With Quote
Old October 17th, 2014, 12:36 AM   #2
ASF
Lifetime Supporting Member
Australia

ASF is offline
 
Join Date: Jun 2012
Location: Australia
Posts: 3,579
Have a read up on View Only clients (I think they might also be called thin clients?). They work in much the same way as you describe. Although I'm not 100% sure of the logistics of tunnelling into the network from outside the plant, I would imagine a VPN or IPSec tunnel or something would be required.
  Reply With Quote
Old October 17th, 2014, 12:50 AM   #3
rdrast
Lifetime Supporting Member
United States

rdrast is offline
 
rdrast's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Carolina Lowcountry
Posts: 5,527
I just use a VNC client on my phone, and a VNC server on each HMI. Clunky, but it works. FTView SE isn't exactly 'high tech'.
__________________
------------------------------------
How to ask questions the SMART Way!

Look First, Ask Second!

  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to copy display folder of Factory talk SE to Factory talk ME minaykha LIVE PLC Questions And Answers 3 July 4th, 2020 06:15 AM
preference: Factory Talk SE and ME mix or SE on touchscreens? V0N_hydro LIVE PLC Questions And Answers 8 January 10th, 2014 11:47 AM
Factory Talk View SE and MSCOMM mspath LIVE PLC Questions And Answers 1 August 26th, 2012 09:02 AM
comm between Factory Talk view SE and WW Intouch sudip LIVE PLC Questions And Answers 1 May 11th, 2011 11:08 AM
factory talk view se version 5.0 and 5.10 Tom Kazakoff LIVE PLC Questions And Answers 1 March 14th, 2011 02:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:30 PM.


.