You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 28th, 2020, 01:47 PM   #1
olsq
Member
United States

olsq is offline
 
olsq's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Houston area, TX
Posts: 62
cmore hmi email via gmail

i have successfully been using a cmore ea9-t10cl to send emails via gmail. nothing fancy just a couple screen caps twice a day.
nothing changed but late last week it quit sending and started returning an rte-041connection failure (smtp.gmail.com)
no help from automation direct tech support. their test mule is sending emails. my IT dept says their is noting preventing a connection to gmail. new hardware yeilds the same result. a new yahoo email wont work either.
i was just wondering if this vast circle of knowledge had any idea.
all login credintials have been double checked.
thanks in advance.
Olsq
__________________
A red LED does not, an input make.
  Reply With Quote
Old September 28th, 2020, 02:24 PM   #2
gclshortt
Member
Canada

gclshortt is offline
 
gclshortt's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ontario
Posts: 3,219
https://community.automationdirect.c...working-on-brx

The above thread may help you out. It seems that several of the gmail accounts are not working until you change your password. (Less secured apps must also be applied to the account.)

Regards,
__________________
Garry
https://www.accautomation.ca
Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/
  Reply With Quote
Old September 29th, 2020, 07:20 AM   #3
olsq
Member
United States

olsq is offline
 
olsq's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Houston area, TX
Posts: 62
Thank you. My fix was to move away completely from gmail. i started using the company stmp server that is reserved for copiers. so far so good.
__________________
A red LED does not, an input make.
  Reply With Quote
Old September 29th, 2020, 07:41 AM   #4
gclshortt
Member
Canada

gclshortt is offline
 
gclshortt's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ontario
Posts: 3,219
Quote:
Originally Posted by olsq View Post
Thank you. My fix was to move away completely from gmail. i started using the company stmp server that is reserved for copiers. so far so good.
This is the best solution. You should not have any more problems.
https://accautomation.ca/c-more-ea9-...sending-email/

Regards,
__________________
Garry
https://www.accautomation.ca
Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/
  Reply With Quote
Old June 6th, 2022, 12:25 PM   #5
Poetic_Juicetice
Member
United States

Poetic_Juicetice is offline
 
Join Date: Jul 2017
Location: Kent
Posts: 1
hMailServer relay

Quote:
Originally Posted by olsq View Post
Thank you. My fix was to move away completely from gmail. i started using the company stmp server that is reserved for copiers. so far so good.
I'm having to use a locally hosted email server as well to bridge/forward between my local network and my email host (zoho). I'm having a bit of trouble configuring my hMailServer to act as this bridge - do you mind explaining what you needed to do with your hMailServer settings to get this going?

Thanks
  Reply With Quote
Old June 6th, 2022, 01:14 PM   #6
gclshortt
Member
Canada

gclshortt is offline
 
gclshortt's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ontario
Posts: 3,219
GMAIL USERS
Google is removing “Less Secured Apps” in the mail app. (Gmail) If you are using this to send email from your controller, you must enable 2-step verification. This will then give you the option to generate an “App Password” for your controller or program.
Gmail Less Secure App Access – App Passwords

Regards,
Garry
https://accautomation.ca/series/c-mo...-series-panel/
__________________
Garry
https://www.accautomation.ca
Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omron NJ101 PLC and Cmore EA7 HMI jt66383 LIVE PLC Questions And Answers 7 April 15th, 2020 09:54 AM
Cmore HMI and Mitsubishi A2ASCPU-S30 PLC rguimond LIVE PLC Questions And Answers 0 January 28th, 2016 02:53 PM
Troubleshooting Siemens HMI w/Step 7, & WinCC/Redlion HMI question AutomationTechBrian LIVE PLC Questions And Answers 5 June 22nd, 2014 01:06 PM
email or text from hmi gregi LIVE PLC Questions And Answers 11 June 4th, 2014 11:53 AM
TXT instead of EMAIL alert from E900 HMI a11anjones LIVE PLC Questions And Answers 15 June 4th, 2009 01:25 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:08 AM.


.